marți, 24 aprilie 2018

Scutul Continental - încă o ratare. Meci surprinzător de bun în Super Ligă.

Timișoara poate pierde și cu arbitri străini, asta e singură concluzie care se poate desprinde din meciul de la Heidelberg.  
  
Îl respect pe Dan Dinu pentru că investește banii proprii în rugby chiar dacă o mare parte din buget este asigurată de primărie. Rugbyul românesc ar avea nevoie de mai mult oameni ca el. Nu sunt însă de acord cu abordarea esecurilor.  
  
M-am ținut de nas și am citit și eu schimbul de mesaje din media și social media cu managerul CSM București. Au fost de toate, zvonuri neverificate, turnători binevoitori, materiale video mai bune sau mai rele, ce mai tură vura, a fost că la fotbal, mult zgomot pentru nimic. Arbitrajul a fost în nota obișnuită, fără greșeli intenționate dar cu greșeli pentru că și arbitri sunt oameni. Nu sunt sigur că penalitatea a fost transformată, poate fi o iluzie optică cum nu pot să bag mână în foc că nu a fost. Pe undeva nervii finanțatorului timișorean pot fi de înțeles. Însă sunt arbitri vinovați de ce nu merge bine la club? A făcut Dan Dinu tot ce depinde de el pentru ca Timișoara să aibă rezultate?  

De la eșecul de anul trecut cu rușii, echipa este în derivă, fără conducere tehnică care să poată stăpâni un lot cu mulți jucători capricioși și indisciplinați, în teren sau în afară terenului. Sosene Anesi nu e antrenor, sper că e o glumă zvonul de la Telekom TV lansat de Caruceru ca  ar fi următorul antrenor de treisferturi al Stejarilor. Ati vazut tranzitii la timisoreni?  
  
                         foto HRK Facebook

Unii jucători nu mai fac față nivelului. Ori este pregătirea fizică de vina, ori vârstă, cert este însă că lotul a atins o limită și unii jucători nu mai sunt interesați de performanță. Poate e timpul să se facă puțină curățenie? Să se dubleze posturile deficitare din linia a treia? Sunt doi băieți buni la U20 la echipe din Moldova, Belehuz si Chiriac, sa-i ia  sa creasca langa veterani. 

Prea liniștiți băieții pe stadionul de la Heidelberg. Mai că îți vine să crezi că a fost doar un act de prezența. Să fie de vina salariile restanțe? Sau lipsa presiunii și concurenței pe posturi? Traiul dulce? Eu nu știu, dar Dan Dinu ar trebui să știe, el ar trebui să fie primul interesat pe ce se duc banii lui.  
  
Este Chester Williams dorit de jucători? Este venit din nou temporar, pentru sfarsitul Superligii, probabil asta e un obiectiv mai important ca Scutul Continental. Este înțelept să ții echipa fără antrenor stabil și să cârpești pe ici pe colo? Nu cred. Dan Dinu trebuie să se privească bine în oglindă, să analizeze lucid, să treacă peste capricii și să-și securizeze în primul rând el investiția, sa aduca o echipa tehnica competenta și apoi să ceară socoteală la unii și la alții. Daca nu e in stare sa ajunga in Challenge Cup si sa faca fata rigorilor, sa lase pe altii. Lupii Bucuresti nu au avut astfel de sincope si n-au pierdut cu rusi, germani sau georgieni.

Nu se poate analiza meciul de la Heidelberg, au jucat maxim 20 de minute, în rest s-a mimat. Nu sunt surprins de rezultat. Și de data asta sunt de acord că Timișoara a scris încă o data istorie, stiti, aveau ei mantra aia in social media, repetata obsesiv, #scriemistorie! Au scris istorie pentru HRK, unde se joacă rugby din 1881 ! Le-au asigurat pentru prima data in istoria rugbyului german dreptul de a juca în meciuri oficiale împotriva cluburilor din țările 6 Nations dupa 137 de ani! Bravo Timisoara! #Undemergetimaideparte? 

Tot despre arbitri o să discutăm și după partidă din Superliga, CSM București - Știința Baia Mare.  

Repriza a două a fost chiar bună, CSM a avut momente de dominare plăcute ochiului și băimărenii s-au apărat feroce. Cred însă că la una dintre faze bucureștenii au inscris eseu. TMO a fost consultat de in 3 faze diferite pentru a clarifica daca s-a culcat balonul. Din păcate filmarea nu este disponibilă și în momentul vizionării meciului nu am reușit să fac capturi de ecran dar in opinia mea, intr-una dintre cele 3 faze, mai precis la ultima, a fost eseu.

Am avut parte și aici de un mic incident cu Apjok intrat în teren să-și scoată echipa. No comment dar un om serios nu face asa ceva si sper sa fie pedepsit, asa ar fi normal. Spuneam mai sus de Sosene Anesi că e o glumă bună ideea că ar fi potrivit de antrenor de treisferturi pentru Stejari. La fel și pentru antrenorul CSM ca antrenor principal și o să mai scriu despre asta, precum si despre alte zvonuri în alt articol.

Revenind la rugby, de care avem parte din ce în ce mai puțin în ultimul timp cu atâtea scandaluri, repriza a două a fost foarte bună. Nicholas Onutu a avut un debut fulminant. Știe jocul, nu se ferește de contact, are viteză și tehnică insă ce mi-a plăcut cel mai mult este că are personalitate, initiativă și își asumă răspunderea pentru decizii. Dacă și fratele lui e la același nivel, am putea avea doi troacari buni la natională. Celălalt remarcat e Prunaru care a făcut și el un meci bun. În concluzie un transfer binevenit, mult mai bun că aducerea unui fundaș/aripă irlandez de 30 de ani, Josh Rowland. Bani cheltuiti aiurea, mai bine i-ar fi folosit pentru o echipă de U20 sau pentru un jucator tanăr.

Schimbarea la față din a două repriză a venit odată cu Faasen și Bratu. Cala nu mai poate, diferență   de viteză de execuție dintre el și Bratu este majora.

Dezamăgitoare insă linia întâi a bucureștenilor, Baia Mare a făcut ce-a vrut cu ei în ordonate și  în general primele două linii ale Zimbrilor au dominat. Pe treisferturi însă, deranj mare, baimarenii au fost aproape inexistenți. Oprea a avut câteva șuturi tactice bune dar este evident că nu se descurcă la uvertură îndeajuns de bine, poate la talia lui ar trebui încercat pe alte posturi. A fost ținut mult pe bară de Apjok și se vede.  Apărarea a câștigat meciul cu ceva noroc.

Avem ce vedea in Superliga, se poate juca rugby de calitate, nu ca la Heidelberg, insa la cat de mult se comenteaza arbitrajul si culisele am asa ... o mare lehamite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poziții, posturi și roluri

Am multe articole în drafts și nu am vreme să le public însă am găsit câteva ore între două călătorii pentru gânduri înainte de primul meci...