miercuri, 17 ianuarie 2018

Iașiexit - un aspect


Nu este tocmai o noutate faptul că Poli Iași avea dificultăți mari și erau șanse mici să se mențină în Super Ligă fără sprijinul primăriei Iași și cum acest sprijin era evident că va lipsi acest an, din semnalele date de primar, din păcate cele mai negre presimțiri despre soartă rugbyului la Iași se adversc dar mai pe larg despre cum își bat joc aleșii locali de rugbyul din Moldova într-o postare viitoare.


Ceea ce mi-a atras atenția astăzi este acest articol care menționează posibilele destinații ale unor jucători ieșeni de viitor precum Toader, Plai, Butnariu sau frații Moa. Probabil mai sunt și alții dar în mod special mă interesează ținerii care pot prinde națională și în mod deosbit Plai pentru joacă pe un post unde nu suntem acoperiți, uvertură și în ultimul timp începuse să se apropie de lot. 

Și când am observat că destinația probabil ar putea fi Steaua m-am gândit că pe lângă Vlaicu, în acel lot mai sunt Melinte și Boldor, alți doi tineri de viitor care au nevoie de meciuri în picioare. În aceste condiții, e greu de înțeles ratiunea acestui transfer mai ales că sunt alte echipe, precum Dinamo, Baia Mare și chiar Timișoara care nu sunt foarte bine acoperite la uvertură și unde probabil ar avea sansa mai multor jocur, căci asta contează cel mai mult pentru un tânăr jucător, mai ales într-un rol atât de pretențios.  

Deja timpul de joc pentru cei doi tineri ai Stelei, Boldor și Melinte este destul de redus deoarece in lot mai este inca o uvertura de meserie, Patelesio Oneone, un tongan tanar si de viitor. Ce-i drept Melinte, având un profil diferit si calitati naturale precum viteza, acceleratie si un side-step eficient si spectaculos probabil că ar putea jucă și aripă/fundaș. Numai că ori nu joacă, ori joacă relativ puțin. Boldor a prins niște meciuri dar Melinte mai nimic. Dacă mai vine și Plai vor fi 3 uverturi tinere la un singur club. Cum timpul de joc e limitat de meciurile din întrecerile interne, care nu sunt tocmai lungi  pentru ca nu avem un numar mare de cluburi atunci și progresul lor va fi limitat de acest aspect pentru ca jocul e cel mai bun antrenament. Acești trei tineri au și profile tactice diferite, ceea ce îi face cu atât mai intresanti pentru viitor și pentru echipă națională.  

Desigur că le doresc din tot sufletul tuturor jucătorilor ieșeni să își găsească o echipă care să îi plătească decent (pentru că ce propun șefii clubului, pentru acest nivel, e bătaie de joc) dar sper că să ajungă la cluburi unde vor avea șansa să joace. Avem prea puține resurse și prea puțini jucători pentru a ne permite o astfel de risipă, de a ține pe bară cei mai buni tineri mijloacasi la deschidere. 

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Quo vadis Stejari?

O sa intru direct in subiect, fara menajamente. Principalii vinovati de infrangerea cu Rusia sunt jucatorii, banca tehnica mai putin. Nu exi...