duminică, 12 noiembrie 2017

Ce mai fac alti in Tier 2 - S01E02 - Testele din noiembrie 2017Georgia a avut un meci deosebit de interesant impotriva canadienilor. Pentru a urmari mai usor ceea ce s-a intamplat, iata cele doua echipe:


GEORGIA:

1. Mikheil Nariashvili    -  (Montpellier, FR)
2. Jaba Bregvadze   -   (Krasny Yar, RUS)
3. Levan Chilachava   -  (Toulon, FR)
4. Kote Mikautadze  -  (Montpellier, FR)
5. Giorgi Nemsadze -  (Bristol, ENG)
6. Lasha Lomidze -  (London Irish, ENG)
7. Vito Kolelishvili -  (Clermont, FR)
8. Beka Bitsadze -  (Narbonne, FR)

9. Vasil Lobzhanidze - (Brive, FR)
10. Lasha Khmaladze -  (Batumi RC, GEO)
11. Mirian Modebadze - (AIA Kutaisi, GEO)
12. Merab Sharikadze (C) - (Aurillac, FR)
13. Davit Katcharava  - (Eniseyi-STM, RUS)
14. Giorgi Koshadze  -  (Rustavi Kharebi, GEO)
15. Soso Matiashvili   -  (Akademia Tbilisi, GEO) 

16. Shalva Mamukashvili -  (US Carcassonne, FR)
17. Kakha Asieshvili   -   (Brive, FR)
18. Soso Bekoshvili   -   (Brive, FR)
19. Giorgi Chkaidze    - (Stade Domontois, FR)
20. Giorgi Tkhilashvili  -   (RC Batumi, FR)
21. Giorgi Behadze  -  (Qochebi Bolnisi, GEO)
22. Revaz Jintchelashvili - (AIA Kutaisi, GEO)
23. Giorgi Kveseladze   -  (Armazi, GEO)

CANADA:

1. Djustice Sears-Duru – (Ealing Trailfinders, ENG)
2. Ray Barkwill – (Seattle Seawolves, US)
3. Jake Ilnicki – (Newcastle Falcons, ENG)
4. Josh Larsen – (Northland, NZ)
5. Evan Olmstead – (Newcastle Falcons, ENG)
6. Lucas Rumball – (Balmy Beach RFC)
7. Matt Heaton – (Darlington Mowden Park, ENG)
8. Tyler Ardron – (Waikato Chiefs, NZ)

9. Phil Mack – Captain (James Bay AA, CAN)
10. Patrick Parfrey – (Swilers RFC, CAN)
11. Taylor Paris – (Castres, FR)
12. Ciaran Hearn – (London Irish, ENG)
13. DTH van der Merwe – (Newcastle Falcons, ENG)
14. Brock Staller – (Meralomas RFC, CAN)
15. Andrew Coe – (Markham Irish,  CAN)

16. Eric Howard – (Brantford Harlequins, CAN)
17. Anthony Luca – (Burnaby Lake RFC, CAN)
18. Cole Keith – (James Bay AA, CAN)
19. Kyle Baillie – (London Scottish/, ENG)
20. Conor Keys – (UVIC Vikes, CAN)
21. Kyle Gilmour – (St. Albert RFC, CAN)
22. Andrew Ferguson – (Oakville Crusaders, CAN)
 23. Guiseppe du Toit – (UVIC Vikes, CAN)

Punctele de interes din cele două garnituri sunt reprezentate de decizia lui Milton Haig de începe cu mulți jucători tineri în linia de trei sferturi și găurile echipei canadiene evidente în pozițiile unde evoluează jucători din campionatul lor intern, amator și fără o structură adecvată pentru concentrarea valorilor la cluburi și meciuri puternice între echipe cu valoare cat de cat similara.
  
 Meciul s-a terminat cu un scor record pentru georgieni, 54-22 iar fundașul Soso Matiashvili (24 de ani) este noul deținător al recordului de puncte marcate într-un singur meci pentru Lelos, 34, evolutie incununata cu un eseu spectaculos.Aici e partea cea mai interesanta, acest tanar care a marcat in vara un eseu Argentinei a avut în general în meciul împotrivă Pumelor o evoluție bună atât, cât a jucat după ce veteranul Kvirkashvili a ieșit accidentat și pare capabil să adauge o nouă dimensiune jocului georgienilor, ieșind la rampă în meciul de ieri. Are viteză foarte bună și un joc de picior excepțional. Încearcă să speculeze fiecare ocazie și fiecare spațiu pe care îl observă în linia de apărare adversă sau în spatele acesteia și se intercalează în atac atat ca finalizator cât ca jucător de creație, în special prin șuturi de urmărire pentru aripi. Dacă aș fi Haig, ar fi titular meci de meci pentru că aduce opțiuni noi în jocul echipei.  
  
 Ceilalți tineri georgieni nu s-au remarcat în mod deosebit. Lobzhanidze nu a evoluat rău însă nu se observă la el o creștere în joc. Așteptam mai mult de la Koshadze (20 de ani) care a fost liderul de eseuri marcate în Campionatul European de Rugby din primăvară însă a evoluat șters și a fost nesigur în apărare. Modebadze (20 de ani) deși a înscris un eseu a evoluat la fel de șters in restul meciului. Jintchelashvili (22 ani), o uvertură în care georgienii își pun mari speranțe nu a apucat să între în teren iar Kveseladze (20 de ani) a evoluat prea puțin pentru a fi concludent.  
  
 Pachetul georgian a dominat meciul cu autoritate și a adus constant puncte. Scorul este mare, nu au marcat atâtea puncte de mult timp, mai ales impotriva unei echipe de aproximativ acelasi nivel însă slăbiciunile lor rămân in contiuare nerezolvate și anume linia a două unde numai Nemsadze este la un nivel adecvat precum și problemele de mânuire a balonului, linia de troacari statică pe care o apărare blitz o poate anihila în ciuda valorii înaintării. Le lipsesc jucătorii de creație și Khmaladze nu e tocmai o uvertură, e mai mult un centru care poate jucă și la 10 și nici nu au fost testate până acum alte opțiuni pe această poziție. De fiecare data cand adversarii lor au avut spatii, apararea Lelos s-a clatinat si a primit doar 22 de puncte pentru ca jocul Canucks a fost foarte dezorganizat si naiv. 
  
 Canadienii sunt cei care le-au dat ocazia să puncteze atât de mult, e mai degrabă un meci pierdut la diferență mare de canadieni si nu castigat la diferenta mare de georgieni. Problemele sunt în primul rând în primele două linii care în ciudă faptului că au și jucători de clasă precum Olmstead nu rezistă unei grămezi bine pusă la punct.  Cei doi pilieri canadieni nu-si justifica contractele profesioniste in campionatul englez iar rezervele de linia intai aveau un vizibil deficit de gabarit. Cu toate ca au jucatori de calitate incontestabila (Adron/Olmstead/Van der Merwe/Mack), fara prestatii decente in pozitii cheie precum 1-3/10/15 nu ai cum sa construiesti un plan de joc. 
  
 Uvertura a fost o poziție unde canadienii au suferit mult, fiind puși de multe ori pe picior greșit de deciziile lui Parfrey care a fost inexistent în atac si a ajuns chiar in situatia sa faca pasi in spate dupa ce primea balonul de la demi dupa care alerga lateral si pasa la un coleg de echipa deja marcat de 3 jucatori adversi. Nu suteaza nici lung nici precis si nu placheaza. Fundașul Coe a avut un meci la fel de slab, deciziile sale afectând scorul final. A șutat direct în brațele adversarului în două ocazii iar când a avut opțiuni de joc inclusiv spațiu să suteze sau colegi cărora să le paseze în situații mai bune a intrat direct între 3 apărători georgieni și a pierdut balonul.  

 Canucks au avut ceva succes in aparare in prima repriza deoarece atacurile georgiene pe troacari au fost lente si previzibile sau incheiate cu inainte sau greseli de manuire insa au cazut complet in repriza a doua. O serie de teste foarte buna pentru Canada din punct de vedere al nivelului de joc, care a inceput acum o saptamana impotriva Maori All Blacks cu o infrangere consistenta, a continuat cu Georgia dupa o saptamana si urmeaza meciurile cu Spania, o echipa in crestere cu multi jucatori francezi si se va finaliza cu Fiji. Noi jucam doar doua meciuri, ce-i drept bune ca nivel insa Maori si fijienii sunt peste Samoa si Tonga.

E o situatie dificila pentru Canada care se afla acum 2-3 ani pe locul 12 in rankings si acum este pe 24. 

Meciul poate fi vizualizat mai jos:
Rezumat video:
 Samoa vine după o perioadă slabă, în care a pierdut calificarea directă la mondiale în față Tonga și Fiji și va trebui să meargă la baraj. Schimbarea de antrenor pare să fi adus ceva organizare în jocul lor după dezordinea din vară iar nouă echipă tehnică abordează acest aspect prin păși mărunți. Nu s-au remarcat cu o tactică de joc deosebită ci au încercat să facă lucrurile de bază adică placaje, pase, spontane cât mai bine și deosebit de disciplinat pentru o echipă obișnuită cu cartonașele. Nu prea am văzut în acest meci placajele înalte sau cu braț rigid, atât de dragi jucătorilor din zonă Pacificului. Le place jocul mai puțin structurat și percutant, în forță și nu deschid des pe aripi. Au un joc de pick n' go foarte eficient cu pase descărcate scurte și câștiga mult teren în acest fel și uzează astfel apărarea adversă. 

 Au fost siliți să improvizeze cu Tim Nanai-Williams la uvertură el fiind de fapt aripă sau fundaș, mai rar centru exterior. Educat la Chiefs de către fantasticul antrenor de trei sferturi Wayne Smith, știe bine jocul și s-a adaptat binișor la uvertură, excelând în pătrunderi rapide urmate de joc la mână către coechipieri. Are însă lacune la șutul din mână sau din alergare și nu a căutat duelurile cu șuturi tactice, le-a evitat și le-a încheiat cât de repede a reușit, ce-i drept fiind presat în multe situații de flankerii scoțieni și silit să suteze iar de cele mai multe ori a cautat tusa. De urmărit dacă și în meciul cu noi va juca pe aceeași poziție. În lipsă tânărului Leuila care a avut o evoluție deosebit de solidă în vară în pofida înfrângerilor, au covocat doi jucători de viitor din campionatul Australiei însă au considerat probabil că e riscant să înceapă cu aceștia pentru că, până la urmă sunt semiprofesionisti și lipsiți de experiență. 

 Grămadă ordonată este un aspect al jocului unde insularii au ceva probleme. Pilierul dreapta, Brighouse este de fapt specializat pe partea stânga a grămezii și scoțienii i-au pus probleme deși linia întâi a acestora nu este ceva special, în afară de Nel, care jucă însă pe partea cealaltă și a ieșit devreme din teren, în jurul minutului 30. Scoțienii nu au insistat mult pe grămezi însă pilierul insular a cedat de câteva ori, uneori decisiv, dând ocazia scoțienilor să câștige grămezi în 22-ul sau terenul insularilor. Ar fi fost excelent să-l avem și pe Țăruș în lot pentru acest meci, până la urmă Ursache este totuși un pilier stânga și la acest nivel este destul de dificil să schimbi partea. Sasagi a intrat în locul lui Brighouse în a două repriza și s-a văzut acest lucru, grămadă a fost mult mai stabilă.

 Fac cu greu față molurilor, nu știu să le apere și scoțienii au marcat eseuri de două ori prin acest procedeu. Au avut probleme în apărare atunci când adversarii au apăsat pe pedală și au atacat cu percuții succesive urmate de spontane rapide care au creat spații pentru troacari. Scorul îi flatează întrucâtva deoarece revenirea insularilor s-a produs după minutul 60 când scoțienii au introdus câțiva debutanți, de pildă pilierul stânga scoțian e jucător profesionist din vară.  

Meciul poate fi vizualizat mai jos:


Rezumat video:

Germania  a început seria testelor de toamnă cu Brazilia, Statele Unite ale Americii și Chile selectând în grup extins de jucători, mulți dintre ei fiind debutanți. Federația Germană a început să urmărească mai serios ligile inferioare din Marea Britanie sau Franța și să selecteze jucători cu descendentă germană sau născuți în Germania. În lotul selecționat de sud-africanul Kobus Potgieter sunt incluși cea mai mare parte a jucătorilor care evoluează în Germania, dar și 11 jucători fără selecții, care vor avea ocazia de să arate că merită se evolueze la acest nivel.  
  
Cei mai mulți jucători provin de la Heidelberger RK, clubul profesionist finanțat de omul de afaceri Hâns-Pețer Wild-de curând și președinte al Stade Français-care contribuie cu 18 jucători. 
  
Numele noi pe înaintare includ jucătorul de linia a două Adam Preocanin (Anglia) fost  la Ealing Trailfinders și London Scottish, care se califică printr-un bun bunic german, Luke Dyckhoff de la Bargoed (Țara Galilor), tânărul sud-african Ayron Schramm și puternicul jucător de linia a două al Vălence d'Agen, Félicien Vergnon. 
  
Pe treisferturi a apărut un german născut în Nouă Zeelandă, trecut pe la Glasgow Warrios,  Hagen Schulte, utility sud-african Wynston Cameron-Dow care a jucat de asemena câteva sezoane în Nouă Zeelandă, Mathieu Ducau (centru, Tarbes) sau Harris Aounllah, fundașul lui Dijon.  
  
Aceștia se adaugă unei echipe respectabile, mai ales dupa ce au reusit sa-i infranga pe Stejari, care poate include jucători precum Tussac (pilier, Castres), Tumenyev (taloneur, Strasbourg), Erik Marks (linia a două, La Rochelle), Tim Menzel (demi, Strasbourg), Chris Hilsenbeck (uvertură, Vannes) sau Sebastian Ferreira (linia a treia, academia lui Newcastle Falcons). 
  
Meciul de debut in seria testelor de toamna, impotriva Braziliei, din 11 noiembrie 2017 s-a încheiat cu o victorie clară a germanilor, 45-12, într-un meci în care au dominat clar și fără pe pachetul de inantare o echipă braziliană căreia îi lipsesc gramadarii capabili să joace la acest nivel. Deși eu marcat două eseuri frumoase pe trei sferturi, brazilienii nu au avut puterea să reziste înaintării germane, pierzând ușor toate momentele fixe si spontanele. Un meci destul de puțin atrăgător, fără istoric care însă marchează faptul că germanii și-au construit un joc mult mai complet, mai ales pe înaintare, după ce în testul din 2015 brazilienii au jucat de la egal la egal. E greu de evaluat progresul germanilor în lipsă unei opoziții care nu a putut să le pună probleme în acel compartiment însă pare să fie echipă din Campionatul European de Rugby care a crescut cel mai mult în ultimii ani. 

In concluzie, meci castigat de nemti numau pe forta pachetului de inaintare, zici ca-i antreneaza Apjock ☺
  
 Rezumat video:  
Tonga a făcut un meci bun cu o selecționată a Barbarilor, încheiat cu o înfrângere strânsă a insularilor, 24-27. Nu am vazut meciul asa ca nu o sa comentez nimic, daca gasiti un link pe undeva lasati-l va rog la comentarii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poziții, posturi și roluri

Am multe articole în drafts și nu am vreme să le public însă am găsit câteva ore între două călătorii pentru gânduri înainte de primul meci...